Beautifully Broken

Hej, jag vet inte riktigt var jag ska börja. Så mycket tankar, så mycket känslor. Har en "god" nyhet, jag har urinvägsinfektion och de har hittat vilka bakterier det är och jag har fått pencillin. Tyvärr kan jag inte riktigt helt tro på det och hoppas att jag ska bli mycket bättre. Jag har varit sjuk för länge för att kunna tro på läkare, mediciner osv. Sad but true. Igår ställde min kurator in våran tid vilket verkligen var katastrof för mig då jag mått så dåligt på senaste.
Jag  behövde verkligen prata om hela pencillin grejjen och alla tankar och känslor runt det. Vill ju kunna tro på att det ska funka annars kanske besvären sitter kvar pga. mitt psyke. Sen tror jag inte heller att det räcker med pencillin och sen poff, jag har ju haft urinvägsinfektion i typ 1-1½ månad nu antagligen, och med tanke på hur känslig jag är med vestibulit och allt så lär det ju lämna sina spår. Kan tänka mig att slemhinnorna är ganska retade och kanske är ph balansen vrickad. Misstänker även att jag kanske fått svampinfektion av allt pencillin ätande. Sen för allt göra allt lite värre fick jag igår reda på att min mamma och hennes sambo har det jättedåligt och nog kommer göra slut snart, jag orkar inte.
Men nu måste jag slänga in lite tvätt och baka en kladdkaka. Ha en fin helg allihopa! Jag ska göra mitt bästa för att själv få en bra helg :)

Ps. Sandra, jag ska snart försöka skriva ner lite mer om vestibulit och min sjukdomshistoria, roligt att du läser min blogg! Har du också en blogg?

Trött på detta elände

Hej, har varit dåligt uppdatering de senaste dagarna men det är för att jag är trött, stressad och allmänt less. Men jag kämpar på, ska strax bita i franska läxan och lära mig texten till Cecilia Lind inför kören imånn. Har fått ändrat schema nu, sovmorgon på tisdagar och torsdagar istället för onsdagar kan man väl säga lite förenklat. Mest positivt tror jag.
Önskar att det fanns en skolsköterska på min skola, känner att jag skulle behöva diskutera problemet med att jag får så ont av att sitta på föreläsning efter föreläsning som det är fram för allt på torsdagar. Skulle vara bra om man kunde med en skolsköteska och lärare diskutera fram en lösning. Känns jobbigt att dra in någon annan läkare i det liksom. Så jag får väl fortsätta med dessa föreläsningar så länge jag orkar i alla fall. Ska uppdatera lite mer än annan dag, ha det så bra!


Update on life

Hej! Jag tog mig till kören igår, jätte skönt och få sjunga och känna att jag kunde ta mig dit och så. Idag har jag också varit i skolan utan några större problem, började sent så det var tur. Nu har jag fått provresultat från senaste odlingen, precis som förra gången var det negativt. Har tagit båda proverna tätt inpå pencillinkur så det kan vara därför, sen häller jag i mig tranbär också vet inte om det påverkar. I alla fall ska jag försöka få en tid imånn och förhoppningsvis får jag penicillin ändå. På fredag ska jag på mitt andra möte med kuratoren vilket jag ser fram emot.

Är väldigt inställd på att försöka få remiss någonstans, har aldrig pratat med en läkare som vet speciellt mycket om vestibulit och det är något jag gärna vill göra, för att diskutera behandling med salvor, anti depp medicin eller liknande. Dock verkar det inte finnas något bra ställe i gbg området att vända sig till men jag får leta vidare. Ska i alla fall be om recept på emla salva om jag får en tid imånn för då tänkte jag börja med akupunkturen igen. Har också funderat på att börja skriva ner smärtorna, något jag borde gjort för länge sen. Det är lätt att glömma och bli osäker och nu när jag upplever att det blivit värre hade det varit skönt att ha det uppskrivet hur det var i t.ex. våras.

Just nu planerar jag hela mitt liv efter smärtan och jag kan t.ex. inte sitta i soffan och plugga utan att få ont. Detta gjorde jag inte i våras, det är jag väldigt säker på. Känns väldigt jobbigt att behöva planera livet efter smärtan igen, det gjorde jag för några år sedan men det har blivit mindre och mindre av den varan.

Nej, nu måste jag fixa lite saker inför morgondagen och sedan sova. Snart är det helg, skönt. (Även om den innebär plugg för min del så för jag åtminstone vara hemma).

Sov sött!


RSS 2.0