Om varför det gör ont

Okej, idag fick jag beviset på att jag fortfarande har urinvägsinfektion, helvete vad ont det gjorde imorse. Kunde inte gå till skolan, missade två lektioner + 1 prov och klasstid, men men det var ändå en av de bättre dagarna att missa.
Ska försöka ta mig till min kör idag och sen övningsköra efter det, måste ju försöka leva mitt liv liksom.
Urinvägsinfektionen (om jag inte ha urinvägsinfektion vet jag inte vad jag ska ta mig till) gör även att vestibuliten blir värre. När det gör som mest ont får jag panik typ, tänker att ska resten av mitt liv vara så här? Jag tänker på alla saker jag inte kommer kunna klara av att göra som att bilda familj (kommer aldrig orka ta hand om någon/några andra om jag ska må såhär), jobba, ha ett förhållande (kan ju inte ha sex!), resa så som jag vill, jobba som volontär utomlands......
Det är så skrämmande, men när smärtan börjat släppa/släppt så brukar jag känna mig starkare, och tänka att jag kan visst klara av allt det där. En stund brukar jag känna så i alla fall, även om det inte känns speciellt rimligt att tro att jag kan göra allt det där just nu. Men kanske blir jag frisk en dag, you never know.

Jag har i alla fall haft tid idag till att reflektera över varför jag mådde så bra förra året. Mitt liv funkade liksom, jag hade fullt upp med träning,dans,kör,skola och vänner samt familj. Allt rullade på, jag tog hand om min kropp fysiskt och gjorde roliga saker. Jag vet dock inte hur jag ska återta det livet liksom, har för mycket ont just nu och mår för dåligt psyskiskt.
Jag orkar inte träna för jag har inte tid,energi eller tillräckligt med smärtfri tid, jag missar kören för jag har ont osv.
Det känns tungt, jag vill ha mitt gamla liv tillbaka. Jag vill vara såpass frisk som jag ändå var. Jag vill, jag vill, jag vill.

Nu ska jag väl försöka göra iordning mig ifall jag mår tillräckligt bra för att ta mig till kören.

Hoppas ni får en bra dag!

Lördag med spänningsont

Hej, idag har inte varit en så jättebra dag när det kommer till smärta. Har haft "spänningsont" som jag kallar det. När det känns som allt bara är spänt där nere. Har inga bra knep mot det direkt. Har ju inte varit stressad eller så, så jag vet inte riktigt vad det beror på. Har ju blivit värre på sistone så det kan ju vara det eller så behöver jag bara röra på mig mer eller nått. Men har i alla fall haft en trevlig och ganska smärtfrikväll så det är ju alltid nått. Nu ska jag dock nana, ska bli skönt!

Sov sött!

Så det kan gå

Lyckades inte ta mig till skolan, men missade inget jätte viktigt tror jag. Har mest slappat men nu tänkte ja plocka lite disk, sortera lite tvätt och starta en maskin. Ikväll blir det nog tacos. Försöker komma på en efterrätt men har inte riktigt lyckas. Fast nu blev jag sugen på mörk apelsin choklad så det får jag nog se till att skaffa :) Men nu ska jag sätta igång med lite måsten!

Helvete vad ont det gör

Aj, idag är en riktigt ont dag tydligen. Tråkigt att man inte kan förstå sig på varför man ibland får ont och ibland inte. Sen har det blivit värre på senaste tiden också, väldigt jobbigt. Om det inte släpper snart så kommer jag missa första lektionen i skolan. Eller så åker jag in när jag pallar så får jag bli sen istället. Får se hur jag gör. Svårt att sluta tänka och koncentrera sig på smärtan också tyvärr. Men men. Ha en bra dag!


Kurator

Hej! Idag var jag på första besöket hos min nya kurator. Ska bli väldigt skönt att få prata med någon igen. Har tidigare träffat en psykolog regelbundet men det är ett tag sen nu. Måste få prata om mina känslor kring vestibuliten med någon annan än familj&vänner. Men hon verkade väldigt bra så det känns tryggt och bra. Ska dit igen nästa vecka.

I övrigt så har jag varit hemma idag från skolan pga. urinvägsinfektionen. Har väl inte gjort så jätte mycket vettigt men tänkte slänga in lite tvätt och ta en dusch strax. Imånn ska jag försöka ta mig till skolan, har två lektioner på förmiddagen så det blir ingen lång dag. Idag var det jätte skönt väder, varmt och soligt. Har tyvärr inte varit ute så mycket men om det blir liknande väder imånn ska jag försöka ta en promenad och kanske t.o.m. gå till gymmet!

Ha en skön kväll!

Urinvägsinfektion

Okej, nu mår jag verkligen inte bra. Har haft urinvägsinfektion (inte 100% kontstaterat men alla symptom tyder på det) i flera veckor nu, två pencillinkurer har det blivit. Har fått lindring av dem men sen när jag slutat har smärtorna kommer tillbaka. Och det är väldigt starka smärtor, man vet liksom inte var man ska göra av sig själv och får typ panik. Vestibuliten har jag lärt mig att hantera men detta är något nytt och fruktansvärt jobbigt. Så nu har jag urinvägsinfektion + vestibulit, verkligen ingen bra kombination. Väntar nu på resultat av urinodling men om dem inte hört av sig på fredag blir det nog akuten för mig. Risken är även att dem inte hittar vilken bakteristam det är för det gjorde dem inte vid förra odlingen.
Bröt ihop i skolan idag, det gjorde så ont och det är så psykiskt jobbigt att det aldrig går över också! Ringde även en sjukvårdsrådgivning typ och fick tala med en väldigt otrevlig människa och jag är så känslig för sånt. Kan må dåligt efter sånt, hatar det, försöker att inte ta åt mig men jag gör det! Känns som jag gjort nått fel och det har jag ju inte alls. Är så avundsjuk på såna som bara kan skaka av sig sånt.

Imånn har jag i alla fall tid hos en kurator, så himla skönt att få prata med nån, har verkligen sett fram emot det sen jag fick tiden. Hoppas jag kan få fler tider ganska snart om hon är bra och så :) Ingen skola för mig imånn, får plugga hemifrån istället, skulle ändå bara hinna med 1 lektion pga. kurator tiden. På fredag ska jag dock försöka ta mig till skolan, har bara lektioner på förmiddagen denna fredag så det är skönt.

Nu är det dags för mig att äta något gott och kolla lite tv innan jag försöker nana.

bloggkoll

Följ min blogg med bloggkoll

En personlig blogg om vestibulit

Hej, roligt att du hittat hit.

Denna blogg kommer handla om mitt liv med sjukdomen vestibulit. Jag kommer berätta om sjukdomen, får ur mig tankar och känslor. Samt föra lite dagbok på hur jag mår olika dagar för att ha lite statistik för mig själv att titta till baka på. Det kommer förmodligen bli en del tillbakablickar i min inlägg eftersom det finns mycket jag behöver bearbeta.

Bloggen kommer nog känslomässigt vara väldigt personlig och kanske inget för den pryda.

Jag har valt att vara anonym eftersom det inte finns så många som vet om att jag har vestibulit. Jag känner mig mer fri att skriva vad jag vill och även skriva om reaktioner jag fått från min närhet.

Jag har en vanlig, personlig blogg där jag inte är anonym så denna blogg kommer bara kretsa kring min sjukdom.

Jag hoppas att denna blogg ska kunna hjälpa andra drabbade - jag hade säkerligen kunnat få min diagnos tidigare om jag stött på en blogg om sjukdomen, och när jag var yngre och även nu hade det varit skönt att kunna läsa om andras upplevelser och kanske få tips&råd. Jag hoppas att den också ska kunna göra att fler får reda på att vestibulit finns och mer om vad det är. Kanske kan också anhöriga till personer som har vestibulit få en bättre förståelse för sjukdomen.

Välkommen!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0